Rüya Nasıl Oluşur ? Rüya Yorumunun Tarihçesi Nedir ?

 RÜYA NE ANLAMA GELİYOR?

Bir rüya, uykunun belirli aşamalarında kişinin zihninde istemsiz olarak meydana gelen art arda gelen duyumlar, duygular, fikirler ve imgeler olarak açıklanabilir. Rüyaların amacının ve içeriğinin tam olarak ne olduğu tam olarak anlaşılmamıştır, ancak bunlar, kaydedilen tarih boyunca kesinlikle dini ve felsefi ilgi ve bilimsel spekülasyon konusu olmuştur. İlginç bir şekilde, rüyaların bilimsel çalışması Oneiroloji olarak bilinir.

RÜYA NASIL OLUŞUR?

Rüyalar çoğunlukla uykunun REM (hızlı göz hareketi) aşamasında meydana gelir, çünkü bu, beyin aktivitesinin yüksek olduğu ve en çok uyanık olmaya benzediği zamandır. REM uykusunu tanımlayan uyku sırasında gözlerin sürekli hareketleridir. Ancak rüyalar daha az akılda kalıcı ve çok daha az canlı olma eğilimindedir. 

RÜYALARIN UZUNLUĞU HAKKINDA

 Rüyalarımızın uzunluğu değişir: sadece birkaç saniye sürebilirler ve 20 ile 30 dakika sürdükleri bilinmektedir. Bazı hayalperestlerin rüyalarını hatırlayabilmelerinin nedeni, uykunun REM evresindeyken uyanmış olmalarıdır. Ortalama olarak, insanlar her gece üç ila beş rüya görür, bazıları yedi taneye kadar rüya görür; ancak rüyalarımızın çoğu hızla unutulur. Görünüşe göre rüyalarımız gece ilerledikçe daha uzun sürüyor ve sekiz saatlik tam bir uykumuz olduğunda, rüyalarımızın çoğu tipik iki saatlik REM'de gerçekleşiyor.

RÜYA YORUMLAMANIN TARİHÇESİ NEDİR?

Yaklaşık 5000 yıl önce Mezopotamya'da kaydedilen en eski rüyalar kil tabletlerde belgelendi. Roma ve Yunan dönemlerinde insanlar rüyaların doğrudan bir veya daha fazla Tanrıdan, ölen insanlardan gönderilen mesajlar olduğuna ve bunların geleceğin habercisi olduğuna inanıyorlardı. Sonra rüya kuluçka sürecini uygulayan kültürler vardı, niyetleri kehanet ve hayallerini geliştirmekti.


Daha Fazlası İçin Ücretsiz Olarak Mobil Dergimizi Resme Tıklayarak Play Store'dan İndirebilirsiniz.




Yorumlar

Popüler Yayınlar